PHP integrácia Ahoj splátok

Ahoj je webová služba, ktorá umožňuje nový bezstarostný spôsob nakupovania. Zákazník nakúpi teraz a zaplatí až o 30 dní, alebo si platbu rozloží na 3 časti ešte v procese nákupu na e-shope. Za tento spôsob platby zákazník nezaplatí ani cent naviac. Viac o tomto type platby nájdeme priamo na stránkach Ahoj splátok - https://www.ahoj.shopping

PHP integrácia Ahoj splátok

Tento spôsob platby môže majiteľom elektronických obchodov priniesť nových zákazníkov a zvýšiť tak konverziu nákupov. Náročnosť integrácie do existujúceho e-shopu záleží predovšetkým na samotnom systéme, na ktorom daný e-shop beží. Integrácia funguje na podobnom princípe, ako pri on-line platbách kartou, bankovým prevodom, pri prepojení služieb dopravných spoločnosti... Niektoré z nich som už spomenul v iných článkoch:

https://www.dkubinsky.sk/clanok/integracia-zasielkovne-do-e-shopu
https://www.dkubinsky.sk/clanok/vub-card-pay
https://www.dkubinsky.sk/clanok/php-implementacia-platobneho-modulu-wirecard
https://www.dkubinsky.sk/clanok/php-implementacia-modulu-trustpay
https://www.dkubinsky.sk/clanok/platobny-modul-twisto
https://www.dkubinsky.sk/clanok/php-implementacia-modulu-tatrapay

 

Ako fungujú Ahoj splátky

Princíp fungovania zhrniem do pár krokov.

1. Krok je na strane e-shopu, kde si zákazník v procese dokončenia objednávky vyberá spôsob platby a zvolí si jednu z dvoch typov splátok – kúp teraz a zaplať o 30 dní, alebo nákup v 3 splátkach.

2. Zákazník vyplní krátky Ahoj vstupný formulár, kde zadá niekoľko svojich údajov, ako meno a priezvisko, dátum narodenia, doklad totožnosti. Rýchle preverenie zabezpečia Ahoj služby bežiace na pozadí a vyhodnotia, či daný zákazník môže tento typ platby použiť. Predpokladám, že systém z dostupných databáz, ktoré ma preverí reálnosť zákazníka, prejde úverový register a ďalšie zdroje, aby vedel určiť, či sa nejdená o potenciálne rizikového zákazníka.

3. Ak je zákazník overený, dokonči normálne objednávku. Predajcovi prídu peniaze z Ahoj služby a zákazník potom spláca za tovar už Ahoj službe. V praxi teda obchodník dostane peniaze hneď a evidencia splátok a prípadne riziko nesplatenia znáša už Ahoj.

 

Čo obsahuje integrácia

1. Pri každom produkte, ktorý spĺňa parametre Ahoj (cena je do 300 EUR a ďalšie podľa dokumentácie) môže byť informácia o tomto type platby prostredníctvom. Obrázok nižšie ukazuje, ako tento widget vyzerá.

PHP integrácia Ahoj splátok

 

2. Pri každom produkte, ktorý spĺňa parametre Ahoj môže byť umiestnená Ahoj kalkulačka splátok, kde zákazník okamžite vidí, koľko bude platiť v 3 mesačných splátkach.

PHP integrácia Ahoj splátok

 

3. V procese dokončovania objednávky pribudnú nové typy platby Ahoj

PHP integrácia Ahoj splátok

 

4. Po odoslaní objednávky pribudne integrácia Ahoj overovacieho okna, kde zákazník zadáva svoje údaje. Tento krok odporúčam integrovať až do posledného kroku po dokončení objednávky z nasledovných dôvodov. Ak zákazník objednávku ešte objednávku nedokonči a pri výbere platby Ahoj neprejde overením, existuje vysoká pravdepodobnosť, že z e-shopu jednoducho odíde a ostane nedokončená objednávka a obchodník príde o jeho údaje, pretože tie zadal len do Ahoj formulára. Naviac, ak sa Ahoj formulár vygeneruje po dokončení objednávky, už budeme maž údaje o zákazníkovi (napríklad meno, priezvisko, kompletná adresa, telefón, e-mail) a tie mu môžeme predvyplniť do Ahoj formulára. Jediná podmienka zo strany Ahoj je, aby bolo možné zmeniť spôsob dopravy v prípade neúspešného overenia, čo sa jednoduchou úpravou na strane e-shopu da spracovať aj v ďakovnej hláške po objednaní.

PHP integrácia Ahoj splátok

 

Ak by ste mali záujem o e-shop, alebo predaj s týmto splátkovým spôsobom, môžete ma kontaktovať.

Fotky sú z ilustračného e-shopu a vývojárskeho rozhrania Ahoj

Pridať komentár k článku