Recenzia hotela Royal Alhambra Palace ***** Side Turecko

Pridávam moju recenziu hotela Royal Alhambra Palace *****, ktorý som navštívil v čase od 28.8.2023 do 4.9.2023. Hotel Royal Alhambra Palace je v stredisku Çolaklı - Turecko neďaleko známeho historického mesta Side. Od letiska Antalya je vzdialený približne 1 hodinu cesty autobusom.

Oficiálny web hotela: https://www.royalalhambrapalace.com

Hneď na úvod musím napísať, že ide suverénne o jeden z najkrajších hotelov v tejto časti Turecka, ktoré som videl. Obrovský palác s nádhernou architektúrou očarí svojou veľkoleposťou každého. Nepreženiem, ale budete sa tam cítiť ako v rozprávke. Aj napriek tomu, že hotel má takmer 600 izieb a môže ubytovať cez 1000 ľudí, nebudete mať pocit preplnenosti.

Royal Alhambra Palace *****

Poloha

Hotel sa nachádza približne hodinu cesty autobusom od medzinárodného letiska v Antalyi a 15 minút od historického Side. Asi 5 minút pešo nájdete nákupné možnosti vo forme väčšieho bazára a nákupného centra. V tesnej blízkosti sa nachádzajú ďalšie podobné hotely, ale aj opustenejšie areály, resp. menšie budovy zjavne dlhšie mimo prevádzku.

Strava

Hotel ponúka program ultra all inclusive. V tomto programe je zjednodušene povedané zahrnuté všetko, čo potrebujete. Podľa časov služieb je zrejmé, že neexistuje hodina, kedy by ste nemali čo zjesť. Nižšie prikladám časy jednotlivých služieb.

V hlavnej reštaurácii na -2 poschodí

Raňajky od 7:00 – 10:00
Neskoré raňajky od 10:00 – 11:00
Obed od 13:00 do 14:30
Večera od 19:00 – 22:00

V bistre na -1 poschodí

Polnočný snack od 24:00 do 7:00
Lili cukráreň od 16:00 do 24:00

Tzv. food corners pri Amphi aréne

Gözleme od 11:00 – 16:00
Döner kebap od 12:00 – 14:00
Fruit od 12:00 – 14:00
Pizza & Pide od 12:00 – 14:00
Fried Chicken od 14:00 – 16:00
Ice Cream od 14:00 – 16:00
Sandwitch & Toast od 14:00 – 16:00
Coffe & Cake & Waffle od 16:00 – 17:00
Baked Potatoes od 16:00 – 17:00
Moonlight snack na pláži od 12:30 – 15:00

Bary

Disco Bar na -2 poschodí od 24:00 – 02:00
Piano Bar v lobby od 10:00 – 24:00
Pool Bar od 10:00 – 24:00
Beach Bar od 10:00 – 17:00
Amphi Bar od 11:00 – 21:30
Lobby Terrace Bar od 17:00 – 24:00
Bowling Bar na -1 poschodí nepretržite

Časy otvorenia a zatvorenia jednotlivých služieb boli dodržiavane veľmi presne. Okrem toho v hoteli nájdeme aj 5 À la carte reštaurácií: Fettucine (talianska), Captain (rybia), Kuzine (turecká), Mlyako (ďaleký východ) a La Viva Fiesta (mexická). Tieto reštaurácie sú spoplatnené, v čase mojej návštevy to bolo 20 eur za osobu. V reštauráciách sa vyžaduje formálnejšie oblečenie. Určite vás na večeru nepustia v plavkách, alebo žabkách. Pri vstupe do vždy stojí usmiaty personál, ktorý okrem oblečenia kontroluje aj nevynášanie potravín mimo priestor reštaurácie, napríklad do izby.

Strava prebieha formou švédskych stolov s veľmi bohatou ponukou šalátov, ovocia, koláčov, syrov, miestnych jedál... Každý si určite vyberie to svoje. Všetko je chutné, čerstvé a perfektne aranžované. Ultra all inclusive zahŕňa aj ponuku v baroch. Okrem tradičných džúsov, Pepsi, Fanty, Sprite tam nájdete aj ľadovú drť – slushy, rôzne alkoholické a nealkoholické drinky.

Vybavenie a ubytovanie

Hotel poskytuje štandardne 2 lôžkové izby, ale aj mezonetové bývanie, priamo vo vežičkách. Mezonetová izba je tvorená z 2 podlaží. Na spodnom podlaží je kúpelňa so sprchovým kútom a toaletou. Nechýba fén, veľké zrkadlo, menšie zrkadielko. V chodbe je skriňa s trezorom, ktorý je bezplatný. Ďalej sa nachádzajú už len 2 postele, TV SAT, nočné stolíky, kreslo a balkón. Nájdete tam aj pravidelne dopĺňaný minibar. Všetky mezonetové izby vo vežičkách majú krásne výhľady na more a celý areál hotela. Na balkóne je menší stolík a 2 stoličky a sušiak. Schodiskom sa dostaneme na horné podlažie. Tam nájdeme posteľ, skriňu bez trezora a kúpeľňu s vaňou a sprchovým kútom v jednom, toaletou, fénom a zrkadlom. Horná izba nemá balkón, len menšie okrúhle okienko, taktiež s krásnym výhľadom. Oba poschodia majú klímu. Aj v izbe sa budete cítiť ako v rozprávke, pretože sú tak navrhnuté a farebne zladené.

 

Areál obsahuje spolu 2 veľké bazény s rozlohou cez 3000 m2 s hĺbkou vody 140 cm. Časť jedného z nich je tzv. activity pool, kde sa konajú pravidelne rôzne animačné programy a cvičenia. Nechýba ani bazén pre najmenšie deti s malými tobogánmi a veľký bazén s veľkými tobogánmi. Pre deti aj dospelých je určený aj hotelový lunapark. Tvorí ho kolotoč na štýl London Eye, pirátska loď, elektrické autíčka a ešte jeden točiaci a rotujúci, ktorý vyzeral dosť náročne. Prevádzka lunaparku je od 19:00 do 21:30. Pri lunaparku je ešte obrovský amfiteáter s kapacitou približne niekoľko sto ľudí, kde sa konajú taktiež rôzne animačné programy. Okrem toho sa v priestoroch areálu pravidelne konajú rôzne akcie, napríklad diskotéky, alebo vystúpenia. O zábavu a program teda nie je určite núdza.

V priestoroch hotela ešte nájdeme niekoľko obchodíkov, služby lekára, herňu. Herňa je spoplatnená a jednotlivé automaty berú 1 až 2 žetóny, podľa typu. Jeden žetón je približne 1,5 EUR. Taktiež tu je SPA centrum s možnosťami masáží, fitness centrum a fotografické služby. Samozrejme je tu 24 hodinová recepcia s veľmi ochotným personálom.

Pláž a more

Hotel sa nachádza v tesnej blízkosti pláže a v podstate jeho areál tvorí aj samotná súkromná pláž. Cesta na pláž z priestorov izby môže trvať aj 10 + 15 minút, keďže ide skutočne o rozľahlý komplex. Priamo na pláži nájdete lehátka a slnečníky, športovú časť pre plážový volejbal, 2 plážové bary a sprchy. Hneď za plážou sú aj toalety. Pri registrácii dostanete kartu, ktorú je možné zameniť za čistú osušku, teda netreba vám ani vlastný uterák. Bezplatne máte jednu osušku na deň. Na bezpečnosť plávajúcich dohliada plavčík. Prístup do mora je pozvoľný, avšak na východnej časti pláže sa nachádzajú väčšie kamene, ktoré nie je vidieť z brehu a treba si dávať pozor. Po ich prekonaní je vstup ďalej len piesočnatý. Samotné more je veľmi čisté a teplé. Teplota vody v tomto ročnom období je okolo 29 až 31 ° C. Okrem pár menších mušlí tam nič iné okrem piesku a kamienkov nenájdete. V tesnej blízkosti pláže je ponuka vodných športov, ako jazda skútrom, parasailing a iné.

Celkové hodnotenie

Krásny a rozprávkový hotel, ktorému nie je čo vytknúť, aj keby sme chceli. Jednoznačne 10/10. Ak si túto lokalitu zvolíte pre svoju dovolenku v Turecku, nebudete ľutovať.

Virtuálna prehliadka

Aj napriek tomu, že som nemal so sebou kameru s možnosťou 360 ° fotografií, využil som aspoň smartfón s aplikáciou Go Street View Photo Sphere.

 

 

 

 

Fotogaléria

 

Navštívili ste tiež Royal Alhambra Palace? Napíšte mi vaše dojmy a skúsenosti.

Pridať komentár k článku