Recenzia hotela Von Resort Golden Coast ***** (Turecko)

Recenzia hotela Von Resort Golden Coast ***** (Turecko)

Pridávam moju recenziu hotela Von Resort Golden Coast *****, ktorý som navštívil v čase od 3.9.2019 do 10.9.2019 a niekoľko fotografií z tohto pekného rezortu v Turecku.

Oficiálny web hotela: http://vonresort.com

Poloha:

Hotel je v stredisku Çolaklı, neďaleko známeho historického mesta Side. Od letiska Antalya je vzdialený približne 100 Km – asi 1,5 hodiny cesty autobusom. Nákupné možnosti v tesnej blízkosti hotela veľmi nie sú. Ale hneď za hotelom je parkovisko malých autobusov tzv. dolmuše (Dolmuş), ktoré chodia často (nikdy som nečakal dlhšie, ako 15 minút) a sú lacné. Môžete sa odviezť do nákupných bazárov Evrenseki, Kumköy, alebo až do Side. Kumköy je z tejto trojice čo sa týka počtu bazárov najväčšie nákupné stredisko. Ceny za jazdu/osobu sú do 2 EUR. Ak sa aj rozhodnete ísť pešo a v polovici cesty nebudete vládať, stačí zamávať a autobus zastane a zoberie vás.

Vybavenie a ubytovanie:

2 lôžková izba bola klimatizovaná, so SAT TV, sušičom na vlasy, minibarom, trezor bol v cene. Izba má vlastné sociálne zariadenie a sprchu, vrátane menšieho balkóna. Osobne som mal izbu s výhľadom na prístupovú cestu do hotela. Ale treba povedať, že aj táto časť je upravená a plná kvetových záhonov. Upratovanie izieb bolo pravidelné, upratovačkám za dobre vykonanú prácu sa patrí nechať nejaké drobné na stole. Plážové osušky hotel poskytuje, dostanete ich výmenou za kartičku a na konci dňa ich môžete opäť vrátiť a zobrať čisté. Kartičku dostanete na recepcii hotela. Wi-Fi na hoteli je k dispozícii takmer všade bezplatne (ale nájdu sa aj hluché miesta s veľmi slabým signálom). Hotel poskytuje mnoho služieb, od veľkého bazéna pre dospelých, cez malé detské bazény a detský kútik, posilňovňu, lobby bar, Irish Pub, Fisch restaurant na pláži, À la carte reštaurácie, vnútorný bazén, cukráreň, niekoľko obchodov a zlatníctvo priamo v hotelovom priestore, tureckú saunu a kúpeľ / hamman (v cene), služby kaderníka a pedikúru (za poplatok). Animačné programy som v tomto hoteli videl len občas poobede a večer. K hotelu patrí aj mólo s kompletným vybavením: bar, lehátka, pódium pre animačné programy a niekoľko pavilónov. Tie sú platené a drahé, ale v cene máte kompletný servis a obsluhu. K hotelu patrí aj aquapark s viacerými tobogánmi a bazénmi. Nachádza sa za hotelom, smerom od pobrežia. Asi aj preto som tam nestihol ísť ani raz, ale vyzeral veľmi dobre. Klientela hotela je prevažne nemecká a ruská, hotel nie je vekovo limitovaný. Ešte je potrebné spomenúť jednu vec, že mačky sú v hoteli celkom vítané. Panského kocúra mali priamo na recepčnom stole každý deň a aj počas večere sa tam občas mačky objavili medzi vonkajším sedením. Z interiéru hotela ich ale vždy slušne vykázali. Je možné, že pomáhajú regulovať myši a potkany.

Recenzia hotela Von Resort Golden Coast ***** (Turecko)

Hotelová mačka (asi patrila manažérovi hotela) na recepcii hotela :)

Strava:

Program Ultra All inclusive ponúkal raňajky, obed v reštaurácii a obed v podobe plážového snacku, večera a neskorá večera formou švédskych stolov. Samozrejme alko miestnej výroby a nealko v lobby bare, plážových a pool baroch prakticky neobmedzene v cene. Výber a kvalita jedla bola vynikajúca, sortiment sa každý deň obmieňal. Prekvapenie bolo sushi počas jedného dňa :-). V skratke klasický All inclusive program, ktorý musí splniť očakávania aj tých náročnejších klientov, vrátane vegetariánov a vegánov. Tam nebudete nikdy hladovať. Aj keď prídete z nákupov o 2 hodine ráno, vždy je niečo otvorené aspoň s menšou ponukou na zjedenie.

Pláž a more:

Aj keď hotel je priamo na pláži, cesta zo samotného hotela až k vode a piesku je pomerne dlhá, nakoľko prechádza cez celý rozsiahly hotelový komplex. Na druhej strane je to krásna 7 minútová prechádzka hotelovou záhradou. Hotel má vyčlenenú svoju súkromnú pláž s lehátkami a slnečníkmi. Celý deň tam nájdete zamestnanca hotela, tzv. beach boy-a, ktorý vám pomôže s čím bude treba. Taktiež v určený čas na bezpečnosť návštevníkov a plavcov dohliadajú viacerí plavčíci. Pláž je piesočnatá s veľmi pozvoľným vstupom do mora – vhodné aj pre malé deti. Ak chcete ísť do hlbšej vody, musíte ísť dosť ďaleko od pláže. Aj napriek septembru, keď som tento hotel navštívil, voda mala príjemných 29 °. Vodné športy je možné kúpiť od obchodníka, ktorý pravidelne chodí pomedzi lehátka so svojou ponukou. Ako som spomenul vyššie k hotelu patrí aj veľké mólo s niekoľkými lehátkami v cene, ale tiež s pavilónmi, ktoré sú spoplatnené. Južná strana móla je už nad dostatočne hlbokou vodou a je možné skákať do vody.

Celkové zhrnutie:

Veľmi kvalitný hotel s krásnou plážou a hotelovým komplexom. Štandardný stravovací program all inclusive nesklame. Personál hotela príjemný a ochotný. Celkové hodnotenie 9,8/10. Ak by mi prítomnosť mačiek vadila, tak by som musel dať objektívne 7/10.

Oficiálny web hotela: http://vonresort.com

Pridať komentár k článku