Recenzia hotela Hesperia Sabinal **** (Roquetas de Mar, Španielsko)

Pridávam ďalšiu recenziu hotela Hesperia Sabinal ****, ktorý som navštívil v čase od 22.8. do 1.9.2012.

Poloha

Hotel je od letiska Almeria je vzdialený cca 40 minút autobusom, od letiska v Malage je to podstatne viac (cca 200 km). Hotel sa nachádza hneď vedľa pláže. Popred hotel vedie dlhá promenáda až priamo do centra mestečka Roquetas de Mar – je to cca 6-7 kilometrov. Priamo pred hotelom je detský zábavný park – “U Gorily”, ale vôbec nie je hlučný, takisto ako celé letovisko. Možno pre niekoho vhodná informácia – neďaleko hotela (asi 70 metrov) sa nachádza kaplnka, kde sa pravidelne konajú omše. Nie je to kostol, je to len akési otvorené pódium s oltárom. Autobusové zastávky sú taktiež priamo pred hotelom. Autobusy chodia pravidelne po 30-40 minútach a chodia až do Almerie. Na spiatočnej ceste je potrebné ísť na zastávku Urbanization Turistico. Ak si chcete nakúpiť v klasickom supermarkete, jeden sa nachádza približne 15 minút pešej chôdze – supermarket Mercadona, veľké nákupné centrum Gran Plaza sa nachádza niekoľko kilometrov smerom do centra. Každý štvrtok sa neďaleko tohto centra smerom k pláži konajú trhy s ovocím, zeleninou, oblečením.

Vybavenie

Hotel má vstupnú halu s recepciou. V hale je free wifi zóna – pin kód k prístupu bezplatne dostanete na recepcii na požiadanie. Na recepcii sa nachádzali aj 2 počítače, ktoré boli spoplatnené a fungovali systémom vhodenia mincí do zariadenia ako v automatoch. V hoteli je možné ubytovanie po 14 hodine. Služby All Inclusive začínajú v čase od 12 hodiny a končia poslední deň pobytu o 12. Hotel disponuje aj bazénom spolu s lehátkami a slnečníkmi. Pre deti je aj detský bazén. V hoteli sa nachádzajú výťahy. Animačné programy sa konali pravidelne a rozpis sa nachádzal pri recepcii.

Ubytovanie

2 lôžková izba bola klimatizovaná so SAT TV, trezor bol za poplatok, izba má vlastné sociálne zariadenie a nechýba sušič na vlasy. Izby majú vlastný balkón. Aj napriek tomu, že na izbe by mala byť sieť wifi za poplatok, na našej izbe fungoval prístup vďaka bezplatnému pin kódu, ktorý sme dostali na recepcii bez problémov. Upratovačky chodili pravidelne každý deň niečo tesne po 13 hodine. Pravidelne vymieňali uteráky (len ich treba hodiť za zem, inak vám ich nevymenia).

Strava

Program All Inclusive ponúka 3 hlavné jedlá denne v reštaurácii a prebiehajú formou bufetu. Počas dňa aj v baroch a snack baroch. Nealko a alkoholické nápoje miestnej výroby, káva a čaj zahŕňa program All Inclusive. Čo sa týka nápojov – tie si musíte vopred objednať pri vstupe do reštaurácie – počas obeda a večere tam nájdete čašníka, ktorý vám vystavý tzv. nulový účet a ten potom dáte čašníkom alebo obsluhe, ktorá sa stará o bezproblémový chod reštaurácie počas jej prevádzky. Nápoje ako Cola, Fanta, Sprite, Sangria, minerálka, džúsy sú zahrnuté v All Inclusive. Ak si objednáte niečo, čo program nezahŕňa (šampanské, zahraničné alkoholické nápoje), zaplatíte to priamo na mieste, kde si to objednávate. Samoobsluha pri nápojoch funguje iba počas raňajok (výber len z džúsov). Výber jedla bol dostačujúci, pravidelne sa druhy jedál striedali. Trošku monotónnejšie boli v podstate len raňajky. Na svoje si prišli aj tí, ktorí obľubujú mäso - bolo ho tam dostatok.

Pláž a more

Treba poznamenať, že pláž nepatrí hotelu, ale mestu. Preto na nej nenájdete bezplatné lehátka a slnečníky. Na pláži bol pomerne hrubozrnný piesok, miestami až štrk. Pláž aj more boli čisté. Ak fúkal silnejší vietor, tak k pláži boli naplavené rôzne riasy a aj medúzy. Silnejší vietor častokrát priniesol aj pomerne veľké vlny. Na pláži priamo pred hotelom sa nachádza stánok prevádzkujúci vodné športy.

Celkové zhrnutie

Hotel Hesperia Sabinal **** je dobrý, kvalitný a hlavne pokojný hotel. V okolí dokonca neboli žiadne diskotéky a hlučné zábavné strediská. Personál bol veľmi milý a ústretový. Ak uprednostňujete pokojnú dovolenku na ktorej sa nechcete o nič starať a oddýchnuť si, hotel odporúčam. Celkové hodnotenie 9,4/10.

Pridať komentár k článku