Recenzia hotela Camelia *** (Rím, Taliansko)

Nasledujúci článok je vlastná recenzia ubytovacieho zariadenia – hotel Camelia v Ríme, ktorý som navštívil v termíne 5 – 11.5.2024. Hotel sa nachádza v hlavnom meste Talianska – Ríme. Oficiálna kategória sú 3 hviezdičky, oficiálny web hotela je https://www.hotelcameliaroma.com

Poloha hotela

Hotel sa nachádza neďaleko hlavnej vlakovej stanice Termini v pešej vzdialenosti približne 400 metrov. Ide o celkom tichú a pokojnú ulicu. V blízkosti sú okrem spomenutej železničnej stanice aj dve metro zastávky (Termini, Repubblica), tiež dostupné do 10 minút pešo. Dokonca k jednej z najnavštevovanejších pamiatok Ríma – ku koloseu to je približne pol hodina pešou chôdzou.

hotel Camelia *** (Rím, Taliansko)

Vybavenie a ubytovanie

Štandardná dvojlôžková izba bola klimatizovaná, so SAT TV a minibarom. Izba má vlastné sociálne zariadenie a sprchu v podobe sprchového kúta. K dispozícii bol aj fén. Teplá voda nikdy nebola žiadny problém, ani neskoro večer. Izba mala dve skrine a písací stolík. Jedna skriňa obsahovala zabudovaný trezor, ktorý bol v cene ubytovania. Izby nedisponujú balkónom. Okná majú aj drevené okenice, ako mnohé iné budovy v okolí. Výhľad z väčšiny izieb je len do ulice. Osobne by som privítal viac zásuviek, pretože ak potrebujete nabíjať súčasne mobil, fotoaparát, notebook môže to byť problém. V hoteli je aj tichý výťah. Celý priestor je pokrytý Wi-Fi pripojením s vyhovujúcou kvalitou a rýchlosťou internetu. Recepcia je tam nepretržite a aj upratovanie je na dennej báze.

Strava

Ubytovanie som rezervoval bez stravy, nakoľko aj v pešej dostupnosti sú mnohé reštaurácie a bufety. Hotel však poskytuje raňajky formou švédskych stolov v cene približne 10 eur na osobu. Recepcia hotela vás dôsledne a opakovane upozorní, že jedenie na izbe je zakázané.

Celkové zhrnutie

Hotel ma skvelú polohu pri známej stanici Termini. Ak sa aj niekde v Ríme stratíte, alebo nestihnete metro, mnoho spojov nejakým spôsobom idú popri / ku stanici. A taktiež polohu oceníte pri transfere z a na letisko Rome Ciampino, ktoré je len cca 15 km. Celkovo sú priestory hotela skvele izolované a tiché. Pripraviť sa ešte treba na zloženie vratného depozitu okolo 100 EUR. Záverom ešte dodám, že oproti hotelu je stanica mestskej polície.

Ak niekto má ešte skúsenosti s týmto hotelom, napíšte mi.

Fotogaléria

https://www.hotelcameliaroma.com

Pridať komentár k článku