Prevod exportu z Pohody do Omegy

V minulosti som pridával článok o implementácii exportu pre ekonomický a účtovný softvér Omega od spoločnosti Kros - PHP implementácia exportu pre OMEGU. V praxi sa často stáva, že prevádzka e-shopu využíva pre svoju potrebu (napríklad sklad, príjem objednávok) účtovný program A. Ale firma, ktorá zabezpečuje komplexné účtovníctvo používa program B.

Všetky ekonomické programy samozrejme podporujú export aj import prostredníctvom štruktúrovaných súborov vo formáte napríklad XML, CSV, TXT… Má to však malý háčik. Z pochopiteľných dôvodov v účtovnom programe A nenájdete export pre účtovný program B a na prevod je potrebné mať komunikačný mostík, resp. službu, ktorá zabezpečí konverziu údajov a kompatibilitu.

Žiaľ aj v dnešnej dobe to mnohé drobné firmy, ktoré sa venujú účtovníctvu robia manuálne z dôvodu vysokých vstupných nákladov, alebo na prvý pohľad komplikovanosti takéhoto prevodu formátov a štruktúry údajov. Oficiálni vývojári ekonomických softvérov sú v tejto oblasti taktiež do istej miery zdržanliví. Aj keď je možno lepšie, ak je všetko zabezpečené v jednom ekonomickom programe, na druhej strane prečo prijať obmedzenie ak malá firma pracuje v inom systéme, ako klient so svojim zabehnutým biznisom presne prispôsobený jeho špecifickým požiadavkám.

Tento problém je možné vyriešiť pomerne jednoducho a efektívne. Nedávno som riešil podobný dopyt, kde ma oslovila malá rodinná firma, ktorá celú ekonomickú agendu rieši v Omege. Klient však prevádzkoval e-shop a podklady pre účtovníctvo poskytoval ako XML export z Pohody. Zamestnanci firmy údaje prepisovali manuálne.

 

Prevodný mostík, alebo konvertor exportu a importu

Celá aplikácia je naprogramovaná v jazyku PHP a podporné údaje ukladá do MySQL databázy, čiže ide o riešenie, ktoré je univerzálne použiteľné kdekoľvek. Aplikácia na prevod formátov je nainštalovaná na bežnom webhostingu a celý proces prevodu formátov funguje ako služba dostupná cez web prehliadač. Účtovníčka dostane export z jedného účtovného programu, ktorý nahrá na web prostredníctvom jednoduchého formulára. Po nahratí ho systém automaticky spracuje, modifikuje a poskytne možnosť stiahnutia už zmeneného súboru, ktorý sa dá okamžite importovať pre druhý účtovný program. Celá operácia trvá niekoľko sekúnd a odpadá množstvo manuálnej práce a úplne sa eliminuje vznik chýb vplyvom chybného zadania údajov pri manuálnom prepise.

Prevod exportu z Pohody do Omegy

Konvertor exportu a importu – schéma

Aj keď mám skúsenosť s prevodom medzi Omegou a Pohodou, princíp je však prakticky rovnaký a stačí len mierne prispôsobiť aplikáciu a tento spôsob môže fungovať medzi akýmkoľvek programom pre účtovníctvo.

 

Výhody riešenia

Šetrenie času
Eliminácia chybných vstupných údajov pri manuálnom prepise
Finančne efektívne riešenie v porovnaní s oficiálnou ponukou napr. od Pohody, Omegy a iných vývojárov
Dostupné cez web prehliadač, nie je potrebné nič inštalovať
Možnosť prevádzkovať ako službu dostupnú cez internet bez potreby vlastného webhostingu
Možnosť mať tento systém na vlastnej doméne
Bez pravidelných poplatkov, či iných obmedzení

 

Prevod exportu z Pohody do Omegy

Ukážka on-line aplikácie pre zmenu exportu z Pohody na podporovaný import do Omegy.

 

Pokiaľ máte podobný problém v tomto smere, ozvite sa mi a môžeme sa pokúsiť nájsť riešenie.

Pridať komentár k článku

Andrej: Dobrý deň, riešim tenistý problém export dát z eshopu ten je z pohody do omegy. Prosím o dostupnosť daného riešenia.

Mino: Dobry den, Mal by som zaujem o prevod databazy z omegy do pohody, prosim konaktujte ma

Katarína: Dobrý deň, potrebovala by som previesť data za Omegy do Pohody. Viete mi s tým pomôcť. Ďakujem

Tomáš Konečný : Dobrý deň, máme rovnaký problém ako je popísaný v blogu. Potrebujeme XML export pre Pohodu z eshopu dostať do Omegy. Je vaše riešenie stále dostupné? Dakujem pekne

V: Dobrý deň prajem, potrebovala by som prevziať účtovníctvo z programu Pohoda do programu OMEGA avšak v priebehu roka. Viete mi prosím poradiť ako to urobiť čo najlepšie? V OMEGE je na import potrebný súbor vo formáte TXT. Ďakujem.

Dana Kisová: Dobry den, ja potrebujem prevziat uctovnictvo v priebehu roka z pohody do omegy, viete mi poradit ako to urobit co najefektivnejsie?, prípadne poskytujete takúto službu? Dakujem.

Marek Stvrtecky: Dobry den, potreboval by som skonvertovat databazu s uctovnictvom Omega pripadne mzdami Olymp do Pohoda software. Kolko by to u Vas stalo, prosim ? Dakujem. Stvrtecky

Michaela: Dobrý deň, práve aj my riešime tento problém, potrebujeme exportovať všetky údaje z účtovníctva z programu Pohoda do programu Omega od Krosu. Chceli by sme Vás poprosiť o informácie ako export funguje cez Váš program, aký je postup a koľko stojí Vaše riešenie. Ak by to fungovalo veľmi by nám to pomohlo. Ďakujeme veľmi pekne.

Majka: Dobrý deň, z eshopu viem vyexportovať faktúry len do Pohody, ale moja účtovníčka má Omegu. Chcem Vás poprosiť o bližšie informácie o on-line aplikácii pre zmenu exportu z Pohody na podporovaný import do Omegy. Ďakujem pekne.

Michal: Dobry den, mam presne tento problem ako riesite , eshopove riesenie podporuje export do XML (Pohoda), XML (Money S3), csv alebo XLSX. Viete mi napisat ako sa to da vyriesit , resp, zakupit aplikaciu? Dakujem

Branislav: Dobrý deň, riešim rovnaký problém ako Roman, teda konverzia exportu pre Pohodu do Alfa. Viete mi prosím pomôcť?

Jana: Dobrý deň prajem Daniel, viete mi pomôcť prehodiť dáta z Omegy do Pohody? Ďakujem vopred za odpoveď. Jana

Martin: Dobrý deň, potreboval by som faktúry importovať do alfa+, eshopove riešenie podporuje export do XML (Pohoda), XML (Money S3), csv alebo XLSX. Ponúkate také riešenie? Ďakujem.

Helena Jasaňová: Dobrý deň, poprosím o informáciu k možnosti zakúpenia konvertora exportu a importu. Pre klienta potrebujem mesačne exportovať vystavené faktúry z Pohody do OMEGY ( Kros).Ďakujem Jasaňová

Denisa: Dobrý deň, mám obdobný problém, a teda potrebujem skonvertovať dáta z Omegy do Pohody, takisto by som potrebovala v určitej miere, ak je to možné aj z Olympu do Pohody. Prosím o viac informácii. Ďakujem veľmi pekne

Natalia: Dobry den Daniel, mam prebrat uctovnictvo jednej firmy, ktora ho vedie v programe Pohoda a ja mam Omegu. Natrafila som na vase riesenie. Vedeli by ste mi pomoct, aby som nemusela vsetky data pretukavat rucne? Ako to funguje a kolko stoji Vase riesenie? Vdaka Mracnova

Jan: Dobry den, potreboval by som skonvertovat data z pohody do omegy. Pozeram ze mate nejake riesenie. Ako to funguje? dakujem Sitek

Veronika Petrasova: Dobry den, ja potrebujem prevziat uctovnictvo v priebehu roka z pohody do omegy, viete mi poradit ako to urobit co najefektivnejsie? Dakujem.

DANO: Dobry den Roman, viac informacii som Vam poskytol emailom. Presne to, co pisete riesi tento system. XML pre Omegu nahrate do tohto systemu a ten Vam ho upravi tak, ze ho dokaze precitat Omega, pripadne Alfa od Krosu.

Roman: Dobrý deň mám taký istý problém ako uvádzate v článku môj eshop vie vygenerovať faktúry pre program pohoda no bohužiaľ ja ho potrebujem dostať do Alfy od KROSU viete mi prosím vás povedať ako sa dá tento súbor prekonvertovať tak aby sa dal importovať do Alfy? Ďakujem

DANO: Dobry den, detaily som odoslal cez e-mail. Dakujem

Richard: Dobrý deň, prave riešim problém export dát z eshopu ten je z pohody do omegy a našiel som vaše riešenie a velmi ma to potešilo. Len ako to funguje v praxi? Treba od vas zakupiť tento program ? ďakujem.