Požiar v historickom centre Banskej Štiavnice – rešerš fotografií a videí

Tento článok nadväzuje na predchádzajúci blog o požiari v Banskej Štiavnici: https://www.dkubinsky.sk/clanok/poziar-v-historickom-centre-banskej-stiavnice

Táto udalosť bola zachytená mnohými zariadeniami, od webkamier (2 webkamery v 5 minútových intervaloch snímok zachytili celodenný priebeh), cez mobily okoloidúcich až po bezpečnostné kamery na súkromných domoch (jedna dokonca zaznamenala celodenný priebeh v rozsahu 15 hodín). Taktiež tejto téme bola venovaná veľká pozornosť spravodajstva, ako Markíza, RTVS, TV JOJ, TA3 a ďalšie... Videá a fotografie kolovali po sociálnych sieťach. Mojou snahou bolo zhromaždiť všetko dostupné týkajúce sa požiaru. Jednotlivé údaje sú postupom času ťažšie a ťažšie dohľadateľné, resp. môžu byť aj vymazané. Nakoľko možnosť ďalšej publikácie týchto údajov je pre ich autorstvo otázna (mnohé pochádzajú zo súkromných profilov, prípadne boli zdieľané bez jasného autorstva, alebo stiahnuté z dočasných úložísk, či mailových komunikácií), ponechávam si ich vo svojej súkromnej databáze, ale v prípade záujmu ich viem poskytnúť pre konkrétne účely.

Databáza súborov

Databáza fotografií momentálne obsahuje spolu 2321 súborov – 4,08 GB
Databáza videí momentálne obsahuje spolu 95 súborov – 10,6 GB
Databáza spravodajských príspevkov odvysielaných v TV momentálne obsahuje 27 súborov – 20,2 GB

Rozšírenie archívu

Zároveň ak disponujete fotografiami, alebo videom z daného dňa, kontaktujte ma prosím. Budem rád za rozšírenie archívu. Takéto súbory majú obrovskú dokumentačnú hodnotu a široké využitie aj vtedy, keď sú akokoľvek amatérske. Podstatné sú zachytené jednotlivé detaily, možnosť vykladať komplexný časový priebeh tejto udalosti, resp. využitie pri ďalšom spracovaní v dokumentačných videách.

Požiar Banská Štiavnica

Časová postupnosť vzniku požiaru strechu umeleckej školy- ukážka

 

Požiar Banská Štiavnica

Časová postupnosť zhorenia strechy umeleckej školy - ukážka. Rýchlosť zhorenia strechy je neuveriteľná. Hodiny na radnici sa veľmi nepohli a bolo po všetkom.

 

Požiar Banská Štiavnica

Časová postupnosť zhorenia strechy domu na Dolnej Ružovej - ukážka

 

Požiar Banská Štiavnica

Databáza fotografií - ukážka

Pridať komentár k článku